Nieuwsblad 02/04/2014

De toeristische dienst van Ieper geeft de app i-Ieper voor smartphones en tablets gelanceerd. Dat is een gratis applicatie waarmee je op ontdekkingstocht kan door de stad. “de focus ligt op het ontstaan en de evolutie van Ieper”, zegt Peter Declerck, die de app ontwikkelde met twee vrienden.

Iedereen die een iPhone, of Ipad heeft, kan voortaan de mobiele applicatie i-Ieper downloaden. Je krijgt dan 160 pagina’s met uitleg over de verschillende toeristische en minder bekende plekjes in de stad. Ook de stadsmusea komen aan bod. Via een wandeling door de binnenstad kan je alle locaties zelf ontdekken. Met je smartphone of tablet in de hand. Al deze informatie wordt geïllustreerd door 690 foto’s en beelden, waarvan er heel wat uit het Ieperse archief komen.

“Een dik jaar geleden lanceerden we in Brugge iBrugge, een vergelijkbare applicatie om de stad te ontdekken. Toen bedachten we dat zo’n applicatie ook voor Ieper bijzonder interessant zou kunnen zijn. De stad reageerde meteen heel enthousiast en heeft het grootste deel van de beelden en de teksten aangeleverd. Wij stonden enkel in voor de technologie.”, zegt Bruggeling Peter Declerck. “We kiezen er ook voor om de focus niet op de impact van de Eerste wereldoorlog op de stad te leggen, maar wel op het ontstaan en de geschiedenis van de stad, vanaf de middeleeuwen.”

De applicatie is beschikbaar in vier talen en voorlopig enkel voor Apple-toestellen. “we zijn volop bezig met het ontwikkelen van een applicatie voor Android en hopen die tegen de zomer klaar te hebben”. Klinkt het bij de ontwikkelaars.

© 2019 by iBruges 

Meer weten over iBruges

  • Facebook - White Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now