Nieuwsblad 28/12/2013

iDamme blijkt populaire app.

De gratis applicatie iDamme, die bezoekers via hun iPad en iPhone door het stadje gidst, is bijzonder populair. Sinds de maand juli werd de app al meer dan 300 keer gedownload.

De Damse schepen voor Toerisme Rik Strubbe (CD&V) is blij dat de applicatie iDamme een groot succes is geworden. Het stadsbestuur had daar 3.738 euro in geïnvesteerd.

De stad wil nu onderzoeken of er uitbreiding noodzakelijk is. Zo denkt men er niet alleen over een eigen applicatie voor de Damse musea, maar wordt er ook onderzocht hoeveel horecazaken en ondernemers willen deelnemen in de verdere uitbouw van de toepassing.

 

‘Volgens mij is duidelijk bewezen dat onze investering het waard was. We zullen nu onderzoeken welke uitbreidingen financieel haalbaar zijn. In elk geval zijn wij trots dat de app - die enkel in het Nederlands beschikbaar is - in de eerste week van augustus maar liefst 52 keer werd gedownload. Dat terwijl de app voor Brugge in diezelfde week 122 keer werd gedownload maar in verschillende talen beschikbaar is. Bovendien trekt de stad veel meer toeristen aan dan Damme.’

Voorlopig is iDamme enkel beschikbaar voor iPad. ‘In de toekomst zal de app ook beschikbaar zijn voor het Android-besturingssysteem’, vertelt Strubbe.

Christian Van Oost van het Brugse bedrijf iBruges had succes verwacht in Damme. ‘Heel wat ondernemers hadden daar ook al gekozen voor publiciteit via de app. Er is ook geen concurrerent in Damme. In Brugge promoot het stadsbestuur de app Visit Bruges. Onze toepassing wordt niet meegenomen in de publiciteit. Wij halen in Brugge tot 500 downloads per maand en door extra promotie kan dat verbeteren.’

Van Oost kreeg van een aantal Brugse horecamensen de belofte om de applicatie te promoten bij de vele toeristen die iets willen bezoeken in de stad.

© 2019 by iBruges 

Meer weten over iBruges

  • Facebook - White Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now